Hvad ved du om Portvin?

Hvad er en PortvinsSommelier?

En portvinssommelier er en sommelier, der har specialiseret sig i portvin, som er en sød, stærkvin fra Douro-dalen i Portugal.
Portvin er kendt for sin rige smag og komplekse lagringsmetoder, og en portvinssommelier har derfor en dyb forståelse for de specifikke produktionsmetoder, der anvendes til denne type vin.
Der findes forskellige typer portvin, såsom Ruby, Tawny, og Vintage, og en portvinssommelier vil kunne forklare forskellene mellem dem og anbefale den rette portvin til en given anledning eller madret.

Dekantering af Portvin

Om Uddannelsen

Undervisning

Undervisningen består af 4 undervisningsgange, hver med en varighed af 6 timer. I løbet af kurset vil vi dykke ned i teorien bag portvin og udforske de mange smagsnuancer og dufte, som de forskellige typer portvine har at byde på.

En af undervisningsgangene vil være særligt spændende, da vi skal øve os i den traditionelle teknik med at åbne portvin ved hjælp af tang.
Samtidig vil vi arbejde med at sammensætte de forskellige typer portvin til udvalgte oste, så du kan lære, hvordan man skaber den perfekte balance mellem vin og mad.

Der vil blive serveret morgenmad, te, kaffe og frokost ved hver undervisningsgang, så vi sørger for, at alle er veltilpasse og klar til at lære og nyde.

Eksamen

Eksamen består af to dele:
En skriftlig og en mundtlig/praktisk prøve.
Begge prøver afholdes samme dag.

Den skriftlige prøve varer 6 timer og foregår uden hjælpemidler.

Den mundtlige og praktiske del omfatter, at du skal demonstrere evnen til at åbne en portvin med tang og præsentere vinen, samt forklare om dens karakteristika.

Derudover vil du få 3 blindsmagninger af portvin, hvor du skal identificere og beskrive dem.

Eksamen afholdes af underviser Heine Egelund i samarbejde med en ekstern censor. 

Diplom & Nål

Ved beståelse modtager du et diplom samt en sommelier-nål som anerkendelse af dine færdigheder.

Består du ikke, får du bevis for din deltagelse i uddannelsen, eller du kan vælge og købe nyt eksamensforsøg. 

Tidligere studerende 2023

Gruppebillede af uddannede portvinssommeleire fra sommelierkurser.dk